Четвер, 28.03.2024, 14:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Мін’юст України зареєстрував Раду геїв і лесбіянок
12:01
Мін’юст України зареєстрував Раду геїв і лесбіянок
Міністерство юстиції України легалізувало всеукраїнську громадську організацію лесбіянок, геїв, бісексуалів і тренсгендерних людей – Рада ЛГБТ організацій України. Як повідомила прес-служба Всеукраїнської громадської організації Гей-альянс України, основні цілі діяльності Ради ЛГБТ організацій України: досягнення в Україні повної громадянської рівності для лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерних людей; формування протидії епідемії ВІЛ / СНІД; становлення політично і соціально активної ЛГБТ-спільноти, задоволення та захист спільних інтересів членів організації.

Засновниками Ради ЛГБТ організацій України виступили чотири організації: Інформаційно-освітній центр Жіноча Мережа, Всеукраїнська громадська організація Гей-альянс України, Регіональний інформаційний і правозахисний Центр для геїв і лесбіянок Наш світ та Міжрегіонального центру ЛГБТ-досліджень Донбас-соцпроекти.



На сьогоднішній день в Україні органами юстиції зареєстровано 28 громадських і благодійних об’єднань ЛГБТ, – розповів Тарас Карасійчук, виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації Гей-альянс України. – До Ради ЛГБТ організацій України на даний момент входять 11 громадських організацій, і ми очікуємо, що до нас приєднаються всі українські ЛГБТ організації “. У свою чергу, голова Координаційної ради ІОЦ Жіноча Мережа Лайма Гейдар зазначила: “Історія створення Ради ЛГБТ організацій України бере початок у 2003 році. Знадобилося сім років і маса зусиль для того, щоб наша ідея консолідації ЛГБТ-руху нарешті втілилася. Я вважаю , що це початок нової епохи в сфері становлення прав людини в нашій країні. Тепер адвокація прав, інтересів і потреб ЛГБТ, представництво ЛГБТ-спільноти України перед органами державної влади і на міжнародному рівні буде відбуватися більш ефективно “. Рада ЛГБТ організацій закликала уряд України і всі інститути громадянського суспільства, які діють в країні, розглядати її як повноправний суб’єкт суспільно-політичних відносин і будувати відносини з Радою на засадах партнерства та співробітництва.
Переглядів: 777 | Додав: Katsuba | Теги: Апостасія, лесбіянки, содомія, гомосексуалісти, транссексуал, закони і проекти, геї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Друзі сайту
Погода в Україні
Статистика

Онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0