Четвер, 28.03.2024, 19:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Жовтень » 24 » УПЦ (КП) розпочинає діалог з УАПЦ про єдину Помісну церкву
22:24
УПЦ (КП) розпочинає діалог з УАПЦ про єдину Помісну церкву

Під головуванням Глави УПЦ (КП) Філарета 21 жовтня відбулося засідання Синоду УПЦ КП. Зокрема, Синод заслухав доповідь Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета щодо діалогу між Київським Патріархатом і УАПЦ про об’єднання у єдину Помісну Українську православну Церкву.


Синод прийняв рішення підтримати спільну ініціативу Предстоятеля Київського Патріархату Патріарха Філарета і Предстоятеля УАПЦ Митрополита Мефодія, спрямовану на подолання розділення Українського православ’я та утворення єдиної Помісної православної Української Церкви.

В УПЦ КП наголосили, що Українська православна Церква Київського Патріархату відкрита до діалогу про церковну єдність з усіма, хто підтримує необхідність утворення в Україні єдиної Помісної православної Церкви.

Синод УПЦ КП акцентував на тому, що на діалог про об’єднання Київського Патріархату і УАПЦ було надано благословення Вселенського Патріарха Варфоломія, про що свідчать «Симфонітікон» та інші документи, які представниками Київського Патріархату і УАПЦ підписувалися в 2000-2001 роках у приміщенні Патріархату в Константинополі.

Синод УПЦ КП прийняв рішення незмінно підтримує необхідність продовження діалогу між усіма гілками Українського православ’я щодо подолання існуючого церковного розділення та утворення єдиної Помісної Пправославної Української Церкви на засадах автокефалії.

Разом з тим Синод УПЦ КП констатував, що на даному етапі УПЦ (Московського Патріархату) з різних причин виявляється не готовою до продовження такого діалогу ані з Київським Патріархатом, ані з УАПЦ, про що свідчить відсутність протягом останніх років практичної діяльності відповідних комісій УПЦ (МП).

Тому на сьогодні, як стверджують в УПЦ КП, єдиним реально можливим є діалог про церковну єдність лише в рамках Київського патріархату та УАПЦ.

Синод УПЦ КП підтримав рішення сформувати комісію для проведення діалогу у складі: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій – голова комісії, єпископ Переслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній, єпископ Богуславський Євстратій. Свою практичну діяльність комісія проводить під загальним керівництвом Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

В УПЦ КП запропонувати представникам УАПЦ визначити час, місце і порядок денний для першої зустрічі комісій з діалогу, пише РІСУ.



Переглядів: 1362 | Додав: Katsuba | Теги: церква, УАПЦ, УПЦ КП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Погода в Україні
Статистика

Онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0